1. Sınıf Şubeleri ve Sınıf Öğretmenleri İle 5. Sınıf Şubeleri e-Okul’Dan Otomatik Belirlenecek

 1. Sınıf Şubeleri ve Sınıf Öğretmenleri İle 5. Sınıf Şubeleri e-Okul’Dan Otomatik Belirlenecek

Millî Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınması amacıyla valiliklere bir yazı gönderdi.

Yazıda, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 11. maddesinde belirtilen şu hususlar hatırlatıldı: “İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, Bakanlık tarafından kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor doğrultusunda okul yönetimi tarafından o ders yılı içinde bir kez yapılabilir.” Ayrıca, “Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri, Bakanlık tarafından kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor doğrultusunda okul yönetimi tarafından o ders yılı içinde bir kez yapılabilir,” hükümlerine de dikkat çekildi.

5. sınıf şubeleri e-Okul üzerinden belirlenecek
İlkokul ve ortaokulların ilk sınıflarına kaydı yapılan veya bu sınıflara nakil olan öğrencilerden, ilkokul kademesindekilerin şube ve öğretmenlerinin, ortaokul kademesindekilerin ise şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine yönelik iş ve işlemlerin, “Millî Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge” doğrultusunda yürütüleceği belirtildi.

Bu çerçevede, öğrencilerin şubeleri ve 1. sınıf öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine yönelik işlemlerin ilgili yönergenin 8. maddesi uyarınca 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği vurgulandı. Ayrıca, Yönerge’nin “Kura İşleminden Önce Yapılacak İş Ve İşlemler” başlıklı 7. maddesinde belirtilen işlemlerin zamanında ve eksiksiz yerine getirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Valiliklerin, yönetmelik ve yönerge hükümlerine en üst düzeyde özen göstererek bu işlemlerin aksamadan yürütülmesi için gerekli tüm tedbirleri almaları istendi.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın