PDR LİSANS

 PDR LİSANS

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) bölümü öğrencilere çalışmaları boyunca teorik bilgi ve pratik eğitim sağlar. Programın amacı, bireylerin akademik, profesyonel, kişisel ve sosyal ihtiyaçlarına cevap vermeye hazır psikolojik danışmanlar üretmektir. Bu program, öğrencilerin problemleri öngörmek ve önlemek, potansiyellerini keşfetmek ve zenginleştirmek ve problemlerle başa çıkmak için gerekli becerileri geliştirebilmeleri için öğrencilerin danışmanlık ilişkilerinin doğası hakkındaki farkındalığını arttırmayı amaçlamaktadır.

Programın müfredatı, gelişim psikolojisi, fizyolojik psikoloji, öğrenme psikolojisi, sosyal psikoloji ve psikopatoloji gibi herhangi bir psikoloji dalının gerçek temeli olan dersleri kapsar. Öğrenciler ayrıca okul temelli rehberlik ve psikolojik danışma, akıl sağlığı danışmanlığı, kariyer danışmanlığı ve grupla psikolojik danışma liderliği konularında bilgi ve beceri sahibi olurlar.

PDR Nedir? Çalışma Alanları Nelerdir?

PDR, bireylerin kendilerini kişisel, sosyal, akademik ve kariyer gibi alanlarda geliştirebilmelerine katkı sağlayan bir meslektir. PDR bölümü TM puan türünde yer alır ve üniversitelerin Eğitim Fakültesinde eğitim verirler. 4 yıllık bir eğitim süreci vardır. Üniversiteden ”Psikolojik Danışman” unvanıyla mezun olurlar.

Psikolojik Danışmanlığın Alt Alanları Nelerdir?

Ruh Sağlığı Psikolojik Danışmanlığı

Okul Psikolojik Danışmanlığı

Kariyer Psikolojik Danışmanlığı

Aile ve Çift Psikolojik Danışmanlığı

Rehabilitasyon Psikolojik Danışmanlığı

Bağımlılık Psikolojik  Danışmanlığı

PDR TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMASI

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın